Bemutatkozás

A rendelőben hárman dolgozunk

Nyitvatartási időnk 8-16 óráig hármunknak. Egyedileg eltér, hogy ki melyik nap mikor rendel.
Bejelentkezés lehet a weboldalon keresztül, messengeren, email-en, telefonon.
Mindenki elérhetősége a bemutatkozásban.
A telefont rendelési időben nem mindig tudjuk felvenni, ha telefonon szeretnének elérni bennünket
célszerűbb 16 óra után hívni bennünket.

Bemutatkozas

 

Wéberné Kapus Judit

Maitland manuálterapeuta, McKenzie terapeuta, Schroth terapeuta

gyógytornász

 

Az emberek és a mozgás szeretete, illetve a segítségnyújtás motivált pályaválasztásomban.

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának Gyógytornász szakán 2000–ben diplomáztam.

Az elmúlt 24 évben gyakorlati tudást szereztem mozgásszervi rehabilitáció, gyermekrehabilitáció, ortopédia, traumatológia, kardiológia és reumatológiai szakterületen. A McKenzie terápia, a manuálterápia mellett gerincbeteg felnőttekkel, mozgásszervi rehabilitációval foglalkozom.

2013. november óta gyermekek mozgásszervi rehabilitációjával, Schroth tornával, a gerincferdülés háromdimenziós korrekciós kezelésével is foglalkozom. Kezeléseimet kiegészítem manuálterápiás résszel, hő- és vákuumkezeléssel, ami még hatékonyabbá teszi a terápiámat, hiszen a feszes izomzat fellazításával a torna hatásfoka jelentősen javul.

2016 decemberére kialakítottam mozgásszervi szakrendelőmet, ahol megnyugtató, családias környezetben magasszintű szakellátást nyújtok a betegeim részére.
Gyógytornász pályafutásom és hivatásom gyakorlása alatt mindig nagyon fontosnak tartottam a rendszeres továbbképzéseken, kongresszusokon való részvételt. 

Posztgraduális képzettség:  

Maitland manuálterápia - Teljeskörű mozgásszervi állapotfelmérés, célzott terápia és fájdalomcsökkentés. Adekvált gyakorlatokkal a mozgásképesség helyreállítása. Maitland manuálterápia - vizsgázott manuálterapeuta

McKenzie "A" tanfolyam – A lumbalis gerinc mechanikai diagnosisa és terápiája - The McKenzie Institute International

McKenzie "B" tanfolyam – A nyaki és a háti gerinc mechanikai diagnosisa és terápiája -  The McKenzie Institute International

McKenzie "C" tanfolyam (Lumbalis gerinc - haladó szint, Alsó végtag) - The McKenzie Institute International

McKenzie "D” tanfolyam Magasabb szintű problémamegoldás – speciális esetek

McKenzie "E" tanfolyam - A végtag izületeinek kezelése – mechanikai diagnózis és terápia – The McKenzie Institute International Schroth terápia I-II. – 3D scoliosis terápia – gerincferdülés 3D kezelése

Neurodinamika – perifériás neurális struktúrák kezelése, mobilizálása

Tape - Kinematic Taping  Alaptanfolyam, haladó felső végtag tanfolyam

Fájdalomcsillapítás az elektroterápia eszközeivel

Terrier I-II. tanfolyam – az érintett izületet körülvevő lágyrészek lazított helyzetben történő passzív mozgatása, nyújtása kiegészítve masszázsfogásokkal.

Triggerpont terápia – a szervezet fájdalmas pontjainak kezelése

Röntgen tanfolyam – modern képalkotó eljárások és a röntgen mozgásszervi megbetegedések viszonylatában  

Mozgásszervi jógaterápia tanfolyam – Jóga gyakorlatokkal végzett gyakorlatok a fájdalom kezelésére, illetve a funkciók helyreállítására.

Schroth Tréning 1-2A gerincferdülés kezelésében haladó szintű szakmai képzés, melynél a schroth torna specifikumait elméletben és gyakorlatban is elmélyítettem.

FDM 1 - Fascia Disztorziós Modell 1 - Egy lágyrészkezelési technika, fájdalomkezelésnek elengedhedhetetlen technikája. Ebben a modulban jellemzően pontszerű, illetve vonalszerű fájdalmak kezelése történik. 

FDM 2 - Fascia Disztorziós Modell 2 - 6 fájdalomkezelési technika közül ez a modul tanítja meg a jellegzetesen izületi fájdalmak kezelését.

Dorn módszer és Breuss masszázs - Ez egy manuális kezelés, melynek során tengelyirányú nyomást adva az izületere történik a mozgatás. Kifejezetten jó hatású gyerekek kezelésénél. Végtaghossz-korrigáláshoz kiváló technika.

Flossing - Egy erős gumipánttal végzett kezelés, melynek során jelentősen csökkenthető a rehabilitáció ideje. Egyrészt korai, akut állapotokban (mind trauma, mind pedig műtét után), másrészt krónikus, nehezen múló fájdalmak kezelésében kiváló segítség. 

Állkapocsízületi diszfunkciók kezelése - Oldalharapás, állkapocsízületi fájdalom, szájzár, nyitási nehezítettség, kattanó állkapocsízület, ami fájdalommal jár. 

Mulligen manuálterápia 1-2 - Speciális manuálterápiás iskola, melynek a fő célja, hogy ne csak a terapeuta által passzívan végzett kezelés történjen, hanem hozzáteszi a mozgatórendszer aktív elemeit is. Tehát még dolgozik a terapeuta az adott ízületen közben aktív mozgást kell végrehajtani azon. Kiváló, és egyedülálló módszer, nagyon hatékony kezelési technika.

Mit tudok felajánlani Önnek?

A választható terápiák igen széles választékát.

 
Mindent megteszek azért, hogy visszaadjam a fájdalommentes mozgás szabadságát!
 
Forduljanak hozzám bizalommal!
 

Kapcsolatfelvétel

Elérhetőség: tel: 06 20-3160-725, e-mail: webernejudit@gmail.com

gyógytornász

Maitland manuálterapeuta, 

McKenzie terapeuta, 

Mulligen manuálterapeuta

Schroth terápiás gyógytornász,

lágyrészkezeléseket végző gyógytornász

Bemutatkozas Suzi

 

Jandó Suzana

gyógytornász vagyok

2011-ben a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem meg gyógytornász-fizioterapeuta Bsc képesítésem. Pályafutásomat Harkányban kezdtem, ahol sok tapasztalatot szereztem a mozgásszervi rehabilitáció területén. 2014-ben Pécsett helyezkedtem el, ahol a gyógytorna egy másik nagy szeletével ismerkedtem meg a kisgyermekek-, serdülők- és szült nők rehabilitációjával.

Már gyermekként belecsöppentem a gyógytorna világába, (CP-s testvérem által) azonban akkor még nem is sejtettem, hogy ezt a szakmát fogom választani, bár mindig is tudtam, hogy olyan munkát szeretnék, ahol tudok segíteni másokon.

Édesanyaként, visszatérve a munkába szembesültem azzal, hogy sok anyuka igényli a szülés utáni regenerálódást, ezért részt vettem egy hasizomzáró, rectus diastasis tanfolyamon. Ezt a tornát komplexebbé tettem intimtorna- és császár esetében hegmasszázs megtanulásával.

2018-ban elvégeztem a Schroth 3D scoliosis (gerincferdülés) terápiát, azóta foglalkozom gyermekek gerincproblémáival, elsősorban gerincferdüléssel és különböző testtartásbéli problémákkal, hanyag tartással, terhelt tartásbeli nyaki problémákkal, scheuermann szindrómával és további gerincproblémákkal.

Foglalkozom még kisgyermekeket érintő problémákkal, mint például láb- és talp rendellenességeivel, panaszaival, illetve koordinációs zavarokkal és egyensúly problémákkal.

Munkám során komplex kezelést végzek, mert úgy vélem, hogy a teljes felépüléshez nem elegendő csak a gyógytorna, ezt kiegészítve alkalmazok masszázst és más manuális technikákat.

Fontosak tartom a szakmai továbbképzéseken való rendszeres részvételt, hogy minél jobban és hatékonyabban tudjak segíteni, a legújabb kezelési technikákkal történő kezelésekkel is a hozzám forduló pácienseimnek.

Képzéseim:

   Terrier-féle izületi és lágyrészmobilizáció 1-2. 2012.
   Schroth 1-2. 3D Scoliosis terápia, 2018.
   Limphdrenazs- Nyirokmasszázs tanfolyam, 2019.
   Rectus Diastasis fizioterápiája, 2021.
   In Time Intimtorna, 2021.
   Fascia elmélet és kezelési technikák, 2022.

Elérhetőségeim, keressenek bizalommal:

Tel: +36 20 321 5667
weboldal: www.gyogytornaszpecs.hu

e-mail cím: scusi85@gmail.com

Schroth terápiás gyógytornász

Maitland manuálterápiás gyógytornász - folyamatban

 

 

 

 

Bemutatkozas Bori

 

Maczák-Lantos Borbála

gyógytornász vagyok,

 a Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Karán szereztem meg a gyógytornász végzettségemet 2009-ben.
Először 17 évesen kerültem közelebbi kapcsolatba a gyógytornával, amikor is egy sportsérülés következtében elülső keresztszalag szakadást szenvedtem. A rehabilitációm hosszú időt vett igénybe, és ekkor megtapasztaltam a gyógytorna hatékonyságát, a gyógytornászmunka szépségét és komplexitását. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni és örömöt okozott, hogy tudtam segíteni nekik, ezért választottam hivatásomnak a gyógytornász szakmát.

Jászberényben kezdtem el dolgozni, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon. Itt nagyon sok betegségtípussal és esettel ismerkedhettem meg és szereztem gyakorlati tapasztalatot. A  traumatológia, az ortopédia és a reumatológia területéről is érkeztek a kórházba betegek mind műtétre, mind pedig rehabilitációra ambulanter. A legtöbbet itt friss sérültekkel, műtét utáni rehabilitációval foglalkoztam. A mielőbbi felépülésük érdekében többféle terápiát is megtanulhattam és alkalmazhattam a kezelések során. A kezeléseim során a legnagyobb hangsúlyt a fájdalom csökkentésére, megszüntetésére és a mozgások helyreállítására fektettem. Különösen szeretek a gerincpanaszos betegekkel, vállfájdalommal, térdfájdalommal foglalkozni. 

Több, mint 5 éve foglalkozom kamasz korosztállyal, és a gerincük növekedésben történő segítésével. Főbb területeim a gerincferdülés, amit Schroth tornával segítek, ami a gerincferdülés 3D-s korrekciójával foglalkozik, de tartási rendellenességekkel is, scheuermann betegséggel is foglalkozom. Az egyensúlyi állapot megkeresése, segítése, és a tartásért felelős izmok funkcióban való megerősítése elengedhetetlenül fontos a növekvő gyermekek gerincfejlődésében. Különösen kedvelem ezt a korosztályt minden szépségével és nehézségével együtt. 

2015-ben a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrumban kezdtem el dolgozni, ahol további számos rehabilitációs ismeretanyaggal, és tapasztalattal gazdagodtam. 

2023. tavaszán kezdtem a Mozgásszabadság gyógytornarendelőben dolgozni, és úgy gondolom, hogy megtaláltam a helyemen, ahol minél több segítségre váró fiatalt és felnőttet tudok kezelni a következő években. 

A gyógytorna komplex tudást igényel, ezért rendszeresen részt vettem eddig is, és ezután is tudásomat és látáskörömet szélesítő gyógytornász képzéseken. 

Elvégzett képzéseim:
•    3D scoliosis terápia a Schroth rendszer alapján
•    McKenzie terápia „A” – Mechanikai Diagnózis és Terápia a Lumbális Gerincen
•    Mulligan manuálterápia I.
•    Trigger- és Tenderpont Terápia I-II
•    Neurodinamika – idegrehabilitáció, ideg mozgatása speciális szempontok szerint
•    Kinesiotape alap, haladó és Kismama tape
•    FDM I-II-III. és Baba FDM
•    Hegkezelés és a köpölyözés terápiás alkalmazása
•    Vagus kezelés (10. agyideg kezelése)
•    Evidance Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában
•    Fiziomami – Kismamatorna

Várok mindenkit szeretettel kezeléseimen: Bori
elérhetőségeim: 
Telefon: +36 308229432
Weboldal: www.gyogytornaszpecs.hu
e-mail cím: lantosbora@gmail.com

Schroth terápiás gyógytornász

Maitland manuálterápiás gyógytornász - folyamatban