Reflexió

Kismamaként kerestem meg Juditot olyan fájdalommal a csípőmben, ami miatt aludni is alig, illetve járni is csak két mankóval tudtam egy rossz lépést követően. Judit a vizsgálat és kezelés közben is mindenről részletesen tájékoztatott és elmagyarázott, végig figyelembe véve a picikét is. Már az első kezelés után az egyik mankót elhagyhattam, a fájdalmam jelentősen csökkent; a teljes gyógyulás néhány alkalmat vett igénybe.
Azóta is hálás vagyok, hogy gyorsan, nagy szakértelemmel megoldotta a problémát, így tovább élvezhettem a várandosságomat.
Szívből ajánlom mindenkinek!

Az elmúlt években többször jutottam el a gerincem problémáival Judithoz. Előfordult ,hogy nagyon fájt egy két percig a beavatkozása,de utána panaszmentes lettem. Köszönet a csodálatos munkájáért és szaktudásáért

Közel egy évi térdfájdalom után jutottam el Judithoz, egy barátom ajánlására. Miután korábban egy ortopéd szakorvos nem talált jelentős elváltozást, és negatív röntgen leletem volt, illetve végig csináltam egy 15 alkalmas gyógytornát is, nagyon tanácstalan voltam, mivel nem tapasztaltam érzékelhető javulást. Ekkor hallottam Juditról. Judit az alapos fizikális felmérésem során azonnal felismerte a problémám okát, és már az első találkozáskor megkezdte a korrekciós kezelést, és házi feladatként egy egyszerűen elvégezhető speciális gyakorlatot kellett egy hétig naponta néhány percig ismételnem. Amikor a második találkozásom volt vele, addigra már jelentősen javult a térdműködésem, melyet ezen második alkalommal még tovább kezelt a célzott gyógytornával. Több alkalomra nem is volt szükség, elmúlt a térdfájdalmam. Mindezt a szakértelmének köszönhetem, amely az egészségügyben másoktól elvétve tapasztalt nyitott, érdeklődő, segítőkész hozzáállásával párosult, ami kedves személyiségéből fakad.  Nagyon hálás vagyok neki, és köszönöm.

Hosszú ideig fájt a nyakam, annak mozgástartománya beszűkült. Több "szakembert" felkerestem, sok csodaszert kipróbáltam, de azok vagy csak ideiglenesen, vagy egyáltalán nem segítettek.
Egy barátnőm ismeri Juditot és ajánlotta, hogy keressem fel. Az első alkalom után, Judit szakértelmének köszönhetően és javaslatait betartva csak javult az állapotom. Nyomon követte a gyógyulást, ami az én tapasztalataim alapján nagyon ritka. Nagyon kedvesen, türelemmel állt hozzám, így az együttműködés is gördülékenyen ment. Több hónap szenvedés után, mára teljesen tünetmentes a nyakam. Hálával és köszönettel tartozom :)

Kb. 3 éve jártam Juditnál először egy térd-táji fájdalommal. Sem kinyújtani nem tudtam erős fájdalom nélkül, sem behajlítani, olyannyira, hogy már éjjel aludni sem tudtam. Akkor Judit mutatott egy egyszerű gyakorlarot, majd mondta, hogy nincs semmi vész, csináljam otthon és két hét múlva kutya bajom lesz, nem is kell többet mennem hozzá. Nagyon szkeptikus voltam az erős fájdalmam miatt, de neki lett igaza. Idén januárban erős vállfájdalmam miatt találkoztunk ismét, na az már kicsit melósabb volt, de végül 10 hónap után “elengedett”. (persze, ha szorgalmasabban csinálom otthon a gyakorlatokat, valószínű gyorsabb lett volna) Judit mindig jókedélyű, jó a kisugárzása, látszik, hogy érti a dolgát. Nagyon okos. Figyel, gondolkodik, dícsér. Persze a kezelései tudnak fájni, de utána mindig jobb. A végeredmény pedig önmagáért beszél.
 

2017-ben találkoztam először Judittal, nyaki gerincsérv diagnózissal kerestem fel. Azóta is ő a csodám, nem csak a testi, de a lelki gyógyulásban is támasz tud lenni (mert minden, mindennel összefügg).
Legutóbb is nyaki, válltájéki, karba kisugárzó erős fájdalommal és zsibbadással kerestem fel. Három kezeléssel segített ismét rajtam és olyan részletesen tájékoztatott az állapotomról, az elvégzendő gyakorlatokról, amivel az egészségügy egyéb területein még nem találkoztam. Szakértelemmel és olyan kedvességgel találkoztam személyében, ami teljesen elvarázsolt és már számtalan ismerősnek, barátnak ajánlottam őt. Mindenkinek, aki mozgásszervi panaszokkal él, azt javaslom, hogy keresse fel őt, mert elbűvölően kedves, szakmailag is zseniális.

2 év folyamatos lumbális fájdalmmal kerültem hozzá. Már a 2. alkalom után érezhető volt a változás, fájdalom nélküli napok következtek. A tornát is csináltam szorgalmasan, megtanított helyesen ülni (számítógép előtt, autóban ülve) és fokozatosan visszanyertem a régi vitalitásomat. Ajánlani tudom a tudása és a kedvessége miatt!

Drága Juditom!

Az életem egyik legnehezebb időszakában álltál mellettem a mérhetetlen türelmeddel és kitartásoddal.
A teljes felépülésemig küzdöttél együtt  velem !
Közel 20 éve (vagy több is?) tart az ismeretségünk és már
a munkakapcsolataink alkalmával   volt szerencsém megismerni kiemelkedően magasszintű szakmai hozzáértésedet.
No meg, bevallom akárhányszor összehoz minket az élet  a jókedvű, mosolygós személyiséged és  hatalmas szíved közel áll a lelkemhez.
Igy nem volt kérdés a számomra ,
hogy  bizalommal fordulhatok hozzád a bajban.
Hálás vagyok neked Judit, amiért Te voltál az első aki nem a túlsúlyomra fogtad a panaszaimat, hanem amint meglattál ( a tartásomat és a járásomat) és megvizsgáltál megmondtad, hogy nemcsak az addig felállított orvosi diagnózis okozhatja a mérhetetlen fájdalmamat.
Köszönöm, amiért unszoltál csakazért is járjak utána és harcoljak ki valamilyen képalkotó vizsgálatot. Köszönöm azt is, hogy több hónap járásképtelenség, fájdalom és elkeseredés után , megszervezted nekem az idegsebészeti konziliumot  azért, hogy   előre tudjunk  végre lépni.
Nagyon köszönóm,  hogy baráti támogatásodra  a műtét előtti   utolsó percekben is  számíthattam.
Műtét után  a  tehermentesìtő  manuálterápiás kezeléseidtől  hihetetlenül gyorsan javultam ! Megszünt a műtéti terület körüli  izomfeszülés és a hegem is szövödmény nélkül gyógyult. Teljesen talpra álltam! Nyolc hónap után képessé váltam
arra, hogy  teljes munkaidőben és erőbedobással újra munkába álljak.
Juditom! Nem tudom elégszer elmondani neked, mennyire hálás  vagyok  mindazért amit  emberileg
és szakmailag megtettél értem.
Szerencsés vagyok, amiért ismerhetlek!
Baráti tisztelet és ezer köszönet:
Rozi

Kedves kezelésen gondolkodók!
Nagyon ajánlom mindenkinek Juditot! Már az első telefonbeszélgetésnél egy nyugodt, figyelmes,érdeklődő embert ismerhettem meg. Judit mindent elmagyarázott már telefonon a valószínűsíthető problémáról és a megoldásról ,utógondozásról is. Nekem derék-csipő problémám van-volt, lányomnak nyakropogtatásban csúcsosodó gerincproblémája. Már az első kezelés után nyoma sincs a tüneteknek. Természetesen ez egy kezeléssorozat,amit végig kell csinálni mindenkinek, hogy rögzüljön az egészséges állapot.  Kezelés alatt mindenre magyarázatot kaptunk és látványos eszközökkel segítette Judit a megértést.
Hálásan köszönjük: Kitti-Nóri

Családi okok és a karantén miatt majd 1,5évig otthonról dolgoztam, aminek az lett az eredménye, hogy ülőideggyulladásom lett.  Kenegetés, gyógyszerszedés, infúziók és mérhetetlen- szinte - folyamatos fájdalom hónapokon keresztül. Sem ülni, sem feküdni nem tudtam, majd az orvos családtagom által elintézett gerinc MR - már nem tudta szerintem nézni a kínlódásomat - és ott kiderült, hogy "gyönyörűséges" sérveim is vannak. A műtétet helyben passzoltam. Nagy szerencsémre összehozott a Sors egy  hasonló problémákkal küzdő kedves orvos ismerőssel, aki azonnal gyógytornát javasolt, mert neki is ez segített. Keresgéltem a neten, és kérdés nem volt, hogy ismeretlenül is Judit lesz nálam a befutó. A fotója alapján is számomra olyan pozitív kisugárzása és megnyugtató, kedves mosolya volt, hogy másnak esélye sem volt. Szerencsémre a megérzésem most sem csapott be. Már első alkalommal is csodát tett velem,
végre ismét érezhettem, hogy milyen is fájdalom nélkül lenni. Szuper tanácsokkal látott el, hogy mit is csináljak, mire is figyeljek, majd megtanította az otthon elvégzendő gyakorlatot is. Végtelen türelemmel és szakértelemmel "rakott" rendbe tavaly június óta. Úgy engedett csak el most, hogy alaposan meggyőződött, hogy minden rendben van velem, tudom itthon végezni a számomra megfelelő gyakorlatokat. Őszinte leszek, nehezen engedtem el, hiszen nekem a lelkemet is ápolta a kedvességével, a humorával.  Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy megismerhettem a fantasztikus személyét és szakmai tudását. Végtelen hálával és köszönettel tartozom Juditnak mindent, amit értem tett. Újra fájdalmak nélkül tudok élni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és ajánlom is, ahol gyógytornászt keresnek.

Annának gerincproblémát állapítottak meg, gyógytornászt javasoltak az ortopédián. Mivel ismeretségünk Judittal már több, mint 10 éves, nem volt kérdés, hogy hozzá fordulunk segítségért. Az ortopédián elismerően bólogattak, amikor mondtuk, Judithoz járnánk a kötelezően előírt gyógytorna helyett. Családias, barátságos és nagyon vidám volt a légkör minden alkalommal, amikor ott jártunk. Judit nagyon figyelmes, közvetlen, alapos. Az egész embert (gyereket) nézte: hátproblémával kerestük meg, de a többi csontra (fogakra) is figyelt. Minden alkalommal új gyakorlatokkal egészítette ki a korábbi házi feladatokat, amiket aztán itthon kellett végeznie Annának. Mi nagyon hálásak vagyunk neki! Köszönjük, Judit!
 

Szimmetrikus kar zsibbadással kerültem Judithoz, miután estem egy hatalmasat. Pillanatok alatt megtalálta a baj forrását, már az első alkalom után megszűnt a zsibbadás. Minden fájdalmas pontot kikezelt a hátamból, vállaimból, nyakamból, amikről azt sem tudtam, hogy fájnak....csak amikor megmutatta, hogy mennyire fáj. Fantasztikus keze van és hatalmas tudása, végtelen türelme. Öröm volt a kezei közé kerülni. Köszönöm még egyszer!

Több éve tartó egyre erősödő fájdalom szűnt meg teljesen. 3 találkozó, némi torna, és pihenten ébredek, nincs fájdalom munkavégzés közben sem. Minden hátfájós könyvelőnek ajánlom. Köszönöm a segítséget!

A gondok több évvel ezelőtt kezdődtek, fizikai munka miatt. Eljutott arra a szintre, hogy edzéstől és a munkától rendszeresen fájt a derekam. Először a terhelés levétele a csigolyákról volt a cél és később, hogy az edzésnél se legyen problémám. Jelenleg két hónapja nem fáj a derekam.

Februárban porckorong kiboltosulást diagnosztizáltak nálam,ami kisugárzó fájdalmat okozott a jobb lábamba és zsibbadást is.Rengeteg fekvés következett,majd gyógytornász segítségével talpra álltam,és áprilisban visszamentem dolgozni.Sajnos egy hét munka után,egy szerencsétlen mozdulatot követően visszaestem,éjszakákon át nem aludtam,mert a gyógyszerek már nem enyhítették a fájdalmam.Nem mertem mozogni,mert nem tudtam,hogy mivel ártok a helyzetnek. Nem akartam műtétre menni. Ismét hetek teltek el fekvéssel,tétlenséggel. Egy barátom ajánlotta,hogy keressem fel Juditot.Szerencsémre tudott fogadni hamar.Első találkozásunkkor nagyon részletesen kikérdezett,megvizsgált.Minden kérdésemre válaszolt,mindent elmagyarázott.Minden élethelyzetre adott mozdulatot, amivel biztonságosan végezhettem pl. a házimunkát.Elhagyattam a gyógyszereket,ami nagyon szimpatikus volt számomra.A kezelések,az üléskorrekció és a
gyakorlatok meghozták az eredményt.Végig tartotta a lelket bennem,pozitív személyiségével átlendített a nehéz időszakon. Bíztatására elkezdtem először sétálgatni,ma már egy órákat gyalogolok:)Hálás vagyok neki,és mindenkinek jó szívvel ajánlom Őt! Nagyon jó szakember. Megnyugtató a kisugárzása,amivel a kétségbeesésből is kihúzza az embert.:)
 

Egy sportsérülés következtében a jobb oldali legalsó bordámat az izomhúzódás jelentősen deformálta, több fokkal a normál álláshoz képest lehúzta. Egy ismerős gyógytornász ajánlotta Juditot több hónapos gyógytornát követően, mert ő nem tudott segíteni. Judit viszont rengeteg módszert, technikát ismer. Az orvosi leleteimet átolvasta, majd megbeszéltük milyen terápiákat ajánl. Üléskorrekció rengeteget segitett, az akut fájdalmat triggerpont kezeléssel hatékonyan segített kordában tartani, az idegi érinzettséget a megfelelő kimozgatással helyre rakta, végül gyógytornával zártuk a több hetes folyamatot.  Nagyon hálás vagyok, mert egy akkor már 9 hónapja fennálló folyamatos fájdalmas állapotot tudtunk együtt lezárni. Türelemmel, empátiával, és szakértelemmel segített rajtam!
Azóta több hónap eltelt, és teljesen helyre jöttem! Az ülés korrekciót azóta is alkalmazom, és a sport is visszatért az életembe.

Ismerősöm ajánlotta nekem Wéberné Kapus Juditot, amikor tudomást szerzett arról, hogy több hetes gyógyszeres és injekciós kezelés, valamint elektroterápia után sem szűnt meg a derekamban kialakult gyulladás, illetve csak egészen minimális javulás volt tapasztalható. Korábban nem volt ilyen jellegű panaszom, ezért különösen ijesztő és kétségbeejtő volt a helyzet. A fájdalom miatt jelentősen korlátozva voltam a mozgásban, szinte egész nap csak feküdtem, mindennapi feladataimat nem tudtam elvégezni, családom ellátásában nem tudtam részt venni.
Nagyon örülök és mondhatni, csodának élem meg, hogy Judithoz irányítottak, mert amellett, hogy az alapos vizsgálatot követően ő állította fel a pontos diagnózist (sajnos a reumatológiai szakrendelésen ez nem sikerült), a számomra választott, leghatékonyabbnak ítélt terápiás kezelések és a gyógytorna hatására hamar tapasztalható volt a javulás, majd a teljes gyógyulás is.
Judit kiváló ember és szakember.  Folyamatosan képezi magát, biztonságot nyújt a hozzáértése, személyisége. Abban a nehéz időszakban sokat jelentett a bátorítása, lelkileg is támaszt nyújtott.
Most már újra sportolok, mozgok, minden hétköznapi feladatot tünetek nélkül vagyok képes ellátni.
Nagyon hálás vagyok -és a családom is- ezért, mindenkinek, aki mozgásszervi problémákkal küzd, jó szívvel ajánlom!

Teljes profizmus jellemzi, nagyon emberközpontú, figyelmes. Több, mint 8 éves izomsérülésemet rakta rendbe amit nagyon köszönök neki. Pár kezeléssel olyan hatásos volt, hogy most meg is lep, hogy eddig miért nem mentem el hozzá. Köszönöm :)

Már bő fél éve küzdöttem egy sarokcsont kinövéssel, alig tudtam menni, minden lépésnél csillagokat láttam. A puha gyógycipők, alternatív terápiák, gyógyszerek, kenőcsök nem igen segítettek.
Ekkor ajánlották nekem Juditot. Kedvesen, nagy szakértelemmel kérdezett ki és magyarázta el, hol a probléma és hogyan tudunk rajta segíteni. Azt mondta, három kezelésre lesz szükség. És igaza volt. :-)
Havonta egyszer mentem hozzá, fokozatosan éreztem a javulást és a harmadik kezelés után egy héttel teljesen elmúltak a panaszaim. Csodálatos érzés volt tíz hónap után újra fájdalommentesen járni. Ez már két hónapja volt és a probléma azóta sem tért vissza.

2017-ben találkoztam először Judittal, nyaki gerincsérv diagnózissal kerestem fel. A fájdalom nem csak a vállamban jelentkezett, hanem karba is erősen sugárzott. Szakértelemmel és olyan kedvességgel találkoztam személyében, ami teljesen elvarázsolt és már számtalan ismerősnek, barátnak ajánlottam őt. Mindenkinek, aki mozgásszervi panaszokkal él, azt javaslom, hogy keresse fel őt, mert elbűvölően kedves, szakmailag is zseniális és olyan részletesen tájékoztatott az állapotomról és az elvégzendő gyakorlatokról, hogy már a szavaitól is elkezdtem gyógyulni.

2018. júliusában hát közép-derék-medence tájéki fájdalmam jelentkezett. Teljesen megváltozott a világ és az életem.  A jobb lábam egyre többször zsibbadt, fájt. Járásnál, ülésnél, fekvésnél is napról-napra erősödő fájdalmaim voltak. Az MR vizsgálat kimutatott egy 14 mm –es porckorong kitüremkedést a lumbális szakaszon. Elmentem csontkovácshoz, több orvos megvizsgált: idegsebészhez, reumatológushoz mentem, kaptam kollagén injekciós kezelést, minden nap fájdalomcsillapítóval éltem az életem, de egyre rosszabb lett. Két hétig nem tudtam felkelni októberben. Mindenhol azt a tanácsot kaptam, hogy sokat feküdjek, pihenjek, majd elmúlik….vagy azzal próbáltak nyugtatni, hogy ez még nem olyan jellegű fájdalom, hogy megműtsenek….stb…. pedig  a minimális mozgás is fájdalommal járt, már a fejemet sem tudtam lebiccenteni úgy, hogy ne éreztem volna egy erős szúró fájdalmat a derekam - medencém
környékén, ami kisugárzott a lábamba is. Nagyon elkeseredtem, úgy éreztem csak a műtét segíthet. Bármit megtettem volna csak érjen már véget a szenvedés. Kaptam fűhöz-fához….Ekkor ajánlottak egy gyógytornászt, akit 2 napig próbáltam hívogatni, de nem értem el……milyen szerencse….mert ekkor találtam meg teljesen véletlenül Judit weboldalát a neten és egyből éreztem nekem hozzá kell mennem. Jó volt a megérzésem, jól döntöttem!!! Nagyon kedves, laza, mosolygós embert ismertem meg, aki együttérző és szakmailag kiemelkedő tudással rendelkezik…..és nagyon optimista. 2019. januárban kezdtem el hozzá járni. Miután megvizsgált, kiderült nem is a porckorong kitüremkedés okozza a fájdalmaim, hanem idegi jellegű a probléma (perifériás ideg).   A kezelés ideje alatt többször jutottam el arra a pontra, hogy nem fog sikerülni a gyógyulás és elkeseredtem, magam alatt voltam, de ő mindig kirángatott a mélypontról.
Becsületesen megcsináltam az otthonra kapott feladatokat, üléskorrekciót és egyre jobban lettem.  8 alkalom után  már minden olyan volt, mint régen. Elmúlt a fájdalom és már nem ez tölti ki a mindennapjaimat.  Mindezt Juditnak köszönhetem! Szívből ajánlom mindenkinek aki jó kezekben szeretné tudni magát! 

Zoénál 3 hónappal ezelőtt egyik pillanatról a másikra erős sarokfájdalom jelentkezett, ami miatt nem tudta a sarkát járás közben letenni. A fájdalom állandó volt, éjszaka nem tudott aludni tőle. Semmilyen fájdalomcsillapító gyógyszer, krém vagy tapasz sem pihentetés nem enyhítette a fájdalmát. Minden lehetséges vizsgálatot elvégeztettünk ezalatt a 3 hónap alatt, de semmilyen eltérést nem találtak az egész szervezetében. Ezek után találtam rá Judit weboldalára, ahol olvasva az általa alkalmazott terápiás módszereket úgy gondoltam, hogy ő talán tud Zoén segíteni. Így is történt. Az alapos vizsgálat után megállapította, hogy mi okozza a fájdalmat és rögtön kezelte is FDM terápiával. Ez 3 nappal ezelőtt történt. Egy kezelés után Zoé fájdalma teljesen elmúlt. Azóta ugyanúgy futkos, ugrál, biciklizik mint azelőtt. KÖSZÖNJÜK!

Másfél hete kezdődtek a panaszaim. Bal hónaljtól induló, majd felkar és alkarba átterjedő fájdalom, megijedtem.  Felkerestem Juditot, egy szerencsés lemondás révén nagyon hamar kaptam időpontot, így hamar meg tudta nézni, mi is lehet a probléma. Csak egy kezelésnek köszönhetően a  panaszaim a kezelés után folyamatosan csökkentek, és egy héttel azután teljesen elmúltak. Bárkinek szívből ajánlom Juditot!

Derék- hátfájással (2 éve tartott) kerestem fel Juditot, az első alkalom után már jobb lett, mert megtanított a helyes üléshelyzetre. A második órán már kezelések voltak, teljesen elmúltak a fájdalmaim és pár gyakorlat betanítása után már a 3. órától fájdalommentesen éltem/élem a napokat. Ez már 3 hónapja. Továbbá a szaktudása mellett a személye, kisugárzása is ritka kincs!! Nagyszülőket, gyerekeimet is elvittem egy kontrollra mert ő mindent lát a röntgen szemeivel :-). Szóval köszönöm, köszönöm és köszönöm Juditnak! Sok-sok kedves "vendéget" kívánok!

Gerincferdüléssel, boka, comb panaszokkal járnak a gyerekek Judithoz. Elsősorban Schroth tornára. Nagyon sokat segít, és segített Judit. Szülőket is támogatja, tanácsot ad. A korzett "mizériában" is sokat segített. Köszönjük neki!

Porckorong kiboltosulás és deréktáji panaszok miatt kerestem fel Juditot, aki mind szakmailag, mind emberileg sokat segített. Több hónapon keresztül jártam hozzá, szép fokozatosan javultak a tüneteim és múltak a félelmeim. Rendkívül felkészült, jó szakember, aki emellett nagyon kedves és emberközeli.

Kisfiamnak 2 éve tartó boka ,talp problémájával (duzzanat, deformitás, fájdalom) -amivel a legtöbb orvos nem tudott mit kezdeni- jutottunk el Judithoz.  Kezeléseinek, tanácsainak köszönhetően folyamatosan javul Gergő lába. Rendkívül alapos, komplex tudású szakember, aki nagyon jól ért a gyerekek nyelvén is. Szakmai tudása mellet türelme, nyugodtsága, kedvessége is pozitív hatással van a kétségbeesett szülőkre :) Hálásak vagyunk, hogy rátaláltunk.

2018 májusában „beállt a derekam” , úgy gondoltam, a sok ülőmunka következtében merevvé vált izmaim meghúzódtak, esetleg megfáztam, korábban is történt velem ehhez hasonló.
Néhány napig izomlazítót és fájdalomcsillapítót szedtem, a csípőm körüli éles fájdalom pár napon belül megszűnt, fel tudtam állni, járni tudtam, reméltem, hogy jobb is lesz.
A korábbi esetektől eltérően azonban a derékfájás megszűnte után a combom hátsó részében, az alsó lábszárig, sokszor egészen a bokáig éles fájdalmat éreztem, minden lehajolás kínszenvedés volt.
Reumatológushoz mentem, aki gerincröntgent rendelt el, izomlazítót és gyulladáscsökkentőt írt fel. A gerincröntgen nem mutatott ki eltérést, a gyógyszereket beszedtem, később, ha a gyógyszert nem szedtem, a fájdalom állandósult.

Újabb reumatológushoz mentem (egy másikhoz), aki gyógytornát, fizikoterápiás kezelést és gyógymasszázst írt fel. Ezek jók voltak, kicsit enyhültek a panaszaim, de a lábszárfájdalom továbbra is maradt.
Saját elhatározásból elmentem egy önköltséges MR vizsgálatra, ahol is kiderült, hogy gerincsérvem van. Addigra már egy egész éve szenvedtem a fájdalomtól.
Ekkor találtam rá Juditra az interneten. Nagyon segítőkészen állt a problémámhoz, bár csak egy távoli időpontot tudott adni, de megígérte, hogy ha közben felszabadul korábbi időpont, jelezni fogja. Szerencsém volt, pár napon belül már találkozhattunk.

Néhány mozdulat elvégzése után jelezte, hogy szerinte nem a gerincsérvem jelenti most a problémát (úgy vélte, az most „csendben van”), sokkal inkább idegi természetű a gond.
Első alkalommal üléskorrekciót javasolt (ezt a mai napig alkalmazom), következő alkalommal manuálterápiás kezelést végzett a hátamon, és egy „idegmobilizációs” teszt segítségével egy nagyon egyszerű, otthon végezhető gyakorlatot írt elő, amit naponta el kellett végeznem.

Szinte hihetetlen, de már két-három nap után éreztem a fájdalom oldódását, egyre rövidebb szakaszon fájt a lábam, mígnem teljesen megszűnt a fájdalom.
Harmadik alkalommal már csak kontroll céljából találkoztunk, és legnagyobb örömömre teljes fájdalommentességről számolhattam be.
Nagyon hálás vagyok, hogy visszaadta a fájdalommentes, szabad mozgás lehetőségét, ezúton is köszönöm szépen!

Ajánlom mindenkinek Juditot, aki a legnagyobb hozzáértéssel, szeretettel, és segíteni akarással állt hozzá a problémámhoz. Pozitív, kedves személyisége okán már maga a találkozás is gyógyító.
További sok sikeres gyógyítást kívánok!

Nagy Zsolt vagyok, 48 éves breaktánc tanár, a Pécsi Breakegyesület vezetője.Egy atom vasárnapi edzés után, ahol már megrángattuk edzés végén a lábamat mert kegyetlen feszülést éreztem benne, (majd mi kikuráljuk )))), otthon egy rossz pózban ülés után felálltam, és szinte elviselhetetlen, égető idegi fájdalmat éreztem a jobb lábszáram külső részén. Na mondom , rálazítok... Sikerült ezt a fajdalmat a 20 perces teljes erőből nyújtással még jobban fokoznom már ekkor éreztem hogy nagy baj van... még elmentem másnap egy csontkovácshoz aki még ezekkel a tünetekkel jól megrángatott, majd elküldött az idegsebészetre. Nem akarom húzni, mindenki ismeri a magyar viszonyokat.. Megjártam a 7 órás baleseti ügyeletet mentővel, szteroidinjekciókúra, volt porckorong diagnózisom , (ekkor eltemettem magam), hívtam fel internetes sarlatánt 20 percre 6 ezerért, majd egy nap, amikor már egy hete nem aludtam volt egy gyöki blokád feloldó injekcióm közvetlen gerincbe. 3 hét teljes fekvés. Semmi nem segített. A korházban kapott porckorongsérvgógytornától egyre rosszabodott az állapotom,... Majd harmadik manuálterapeutaként megtaláltam Juditot. Kettő nem tudta megmondani mi bajom van, csak azt, nem porckorong.
És most jön a lényeg. Első alkalommal Judit részletes kikérdezés és jegyzetelés után, odafordult hozzám és 3 hónap óta ő volt az első aki megkérdezte:
" És , mi fáj a legjobban?...." Miután megmutattam neki, azonnal kizárta a porckorongot és megállapította hogy idegi sérülésről illetve az idegeket körúlvevő durazsák letapadásáról van szó... Ekkor az ő szavait idézve, majdnem tünetmentessé tett. A "majdnem" csak az én érdekemben, hogy érezzem hogy hol a probléma és vigyázzak rá, kezelgessem magamnak is....Kell ilyenkor a visszajelzés, ez nagyon fontos, a fájdalom ilyenkor valóban a barátod!!
Miután találkoztunk első alkalommal már volt bennem annyi hogy elvállaltam egy 3 hónap múlva tartott versenyen egy zsűrizést, ahol zsűribemutatóban tudtam, hogy majd kell nyomnom egy szólót. Itt elhatároztam , hogy akkorra meggyógyulok.))).
Megtörtént. Egy félelmetesen erősen mozgáskorlátozott állapotból (csak feküdni tudtam fájdalom nélkül azt is csak hason, egy bizonyos szögben) , 3 hónap és 7-8 kezelés után, megcsináltam azt a zsűritáncot. Nem vagyok 100%-os de heteken belül az leszek.A sérülés már nem gátol semmiben, tudom, hogy hol volt , de rengeteget tanulva Judittól, tudom magam kezelni és gyógyítani.Újra boldog és egészséges vagyok , környezeten is lassan visszakapta azt az embert akit ismer... Újra űzhetem azt az akrobatikus táncot, amely olyannyira sport, hogy olimpiai sportág lett. A történethez hozzá tartozik, hogy a világon jelen pillanatban kettő ember csinál ebben a korban ilyen jellegű akrobatikát, és a story úgy kerek, ha jelzem, az hogy még mindig én vagyok az egyik, az elsősorban annak köszönhető hogy megtaláltam Juditot. Meghallgatott, megnyugtatott, meggyógyított. Kb. pont az ellenkezője azoknak, akikkel a kórházakban tett látogatásaim alatt találkoztam. Volt rám ideje, türelemmel viselte a türelmetlenségemet, minden kérdésem érdekelte és volt rá válasza és az egyetlen igazi támpont volt ebben a hirtelen atomtámadásban ami rámszakadt. Ám így, hogy találkoztam vele, tényleg visszakaptam az életem, amit nem is tudok elégszer megköszönni.....hacsak nem írok egy ilyen kegyetlen hosszú elbeszélést, igaz-e kedves Judit , puszi innen is...)))))

Ui : ez a 47. születésnapi edzésvideóm. A Judit feladata az volt, hogy erre tegye képessé újra a testem.. Sikerült neki. Hát, kedves hölgyem, ennél jobb referenciád nem nagyon lesz...)))
Köszönöm, soha nem felejtem, amit tőled kaptam és tanultam!!!
One Love ! 

 

Már több mint 2 hónapja szenvedtem, váll és nyakfájdalomtól. Nem használt a fájdalomcsillapító sem, és egyre jobban fájt. Nem tudtam rendesen mozgatni a bal karomat, vezetés közben is egyre fokozódott a fájdalom. Mivel semmi javulás nem történt, eszembe jutott, hogy talán gyógytorna javíthatna ezen a fájdalmas állapoton. Ekkor kerestem Juditot, akit régebbről már ismertem, férjem  évek óta tartó gerincfájdalmát gyógyította meg. Judittal telefonon beszéltünk, aki a panaszok felsorolása után, rögtön mondta, hogy szerinte ez nem vállizület, vagy nyaki fájdalom, hanem bordák területétől indulhat ki. Természetesen Neki lett igaza. Egy kezelésen voltam, ahol bebizonyosodott, hogy egy ideg okozza a fájdalmat. A kezelés után, megmutatta, az otthon végzendő gyakorlatokat, ami naponta pár percet vesz igénybe, és a fájdalom azóta sem jelentkezett. Judit a szakma egyik legjobbja, mint tudása, kedvessége és embersége alapján. Ami számomra óriási pozitívum, hogy gondol a kisgyerekes anyukákra,(akik magukkal viszik a gyerkőceiket) játékok, mesés matricák vannak a gyerekeknek, és hozzájuk is olyan kedvességgel fordul, mint a hozzá érkező páciensekhez. Juditot csak ajánlani tudom mindenkinek!!! Otthon csak varázslóként emlegetjük, hihetetlen volt, hogy egy óra alatt eltűntette a fájdalmat! Ami azóta sem tért vissza! Hálával és köszönettel tartozom a szakma egyik legjobb gyógytornászának!!! Köszönöm!!!!!!

2018 nyárán kezdődtek a panaszaim,bal felkar és alkar fájdalom,valamint balkéz zsibbadás. Masszőrnél jártam, de nem segített, panaszaim ugyanúgy fennálltak. Októberben hallottam Juditról, akit akkor felkerestem. 2-3 alkalommal jártam Juditnál,aki megtanította nekem a panaszaimra a megfelelő gyakorlatot, amit azóta is otthonomba rendszeresen végzek. A panaszaim nagyon nagy mértékben csökkentek. Véleményem szerint Judit szakmailag nagyon jó. Bátran merem ajánlani olyan embereknek,akik hasonló panasztól szenvednek.

Júniusban történt velem: keddi nap reggel éreztem, a bal lábam, mintha meghúzódott volna. Legyintettem, majd elmúlik. Szerda délelőtt az irodában a székről felállni és elindulni, nehezen és fájdalmasan tudtam. Délutánra már húztam a lábam, este csak feküdtem, nem tudtam felhúzni, hajlítani, mozgatni csak úgy, ha kezemmel megfogtam, és arrébb tettem. Kétségbe estem, potyogtak a könnyeim a fájdalomtól. Judit nyaralt, írtam neki, mit tegyek, milyen orvoshoz induljak. Ő felhívott, pár lényegretörő kérdést feltett, a válaszaimból tudta, mi a baj, mondott két gyakorlatot, amit óránként kellett végeznem. Borzalmas volt, amikor ellkezdtem, összeszorított foggal, de csináltam.  Csütörtökön ugyanúgy, este már nem kellett a kezem a lábam mozgatásához, ment magától is. Szombatra, ha nagyon odafigyeltem, már nem húztam, nem sántikáltam. Hétfőre tünetmentes lettem. Olyan volt, mint egy rossz álom. Judit megmentett a
vizsgálatok sokaságától, a gyógyszerek szedésétől! 
Ne gondolkodjatok, szakmailag nagy tudással rendelkezik, nem felületesen végzi a vizsgálatokat, nem hív vissza kezelésekre, csak azért, hogy még egy alkalmommal fizess, és ami a korona, lehet Tőle bármit kérdezni, türelmesen elmondja, mi a teeendő (a gyógytorna a fő profilja, ám más területen is tájékozott, pl gyomorfájás). 
Amikor érzed, hogy a fájdalmad múlik, a kedvességével feltöltött, úgy jössz el Tőle: De jó, hogy elmentem hozzá!
Bárkinek ajánlom, garantált, hogy nem fog csalódni!

2018. nyár végén kerestem fel Juditot, mivel annyira fájt már a derekam, hogy nem tudtam fájdalom nélkül sem ülni, sem állni, sem sportolni és éjjel sem tudtam rendesen kipihenni magam. A fájdalom körülbelül 1 éve tartott már és egyre rosszabb lett. 
Már ez első találkozáskor nagyon szimpatikus volt Judit, felvázolta, hogy mire számíthatok, mit miért csinálunk, és a fájdalom megszűnésének időpontját is szinte pontosan megmondta. Az ezt követő 3 és fél hónapban napról-napra enyhült a fájdalmam, és december elején már fájdalom nélkül térhettem vissza a sporthoz és a mindennapi életemhez. 
Bárkinek nyugodt szívvel merem ajánlani Juditot, nagyon lelkiismeretes, minden kérdésre válaszol, személy szerint kiváló szakembernek tartom.

Bár még "csak" a 30-as éveim elején járok, mégis utolért egy állandósuló hátfájás. Ez annyira komoly fájdalom volt, hogy voltam ortopédián, röntgene,  MR vizsgálaton, meg áramos vizsgálaton voltam, sőt egy tök nagy tűt is beleszúrtak az izmomba, és semmi eredményt nem mutattak ki, A hátam viszont iszonyatosan fájt, hátradőlve ülni feküdni sem tudtam. Végül eljutottam Judithoz, Ő ez első kezelésen kiszúrta, mi a gond oka. Azt hiszem elég jól ért a dologhoz ;) Megtalálta pontosan a fájó pontot.  A kezelés mellett tornagyakorlatot, hozzá segédeszközt  kaptam. Ami nagyon tetszett, hogy nem kell órákat tornáznom, nem is lennék benne motivált, elég olyan 10 -15  percet rászánni naponta, (lustább időszakban ez több napra oszlik sajnos) és érzem, hogy mégis megerősödtem, és a hátam is kevésbé fáj, (persze ha tornázom, azaz ha változást akarsz hozzá kell tenned a magadét is.) Előtte is tornáztam, de nem éreztem
ugyanazt a hatást, mint ezeknél a gyakorlatoknál. Csak ajánlani tudom, ha szeretnétek megszabadulni egy olyan fájdalomtól, ami régóta tart, és azt hiszitek nincs megoldás, De van. pl. itt, Juditnál.

Körülbelül fél évvel ezelőtt kerestem fel Juditot egy akkor már 16 hónapja szüntelenül tartó fájdalom miatt. A fájdalom igencsak megfoghatatlan volt, a bal lapockámból indult egy jól meghatározható pontból és sugárzott fel a nyakam, illetve a fejem bal felébe. Amíg Judithoz eljutottam szerintem minden lehetséges gyógymódot kipróbáltam, a fizioterápiától kezdve a masszázson keresztül egészen a szteroid injekcióig,  a rendszeresen szedett fájdalomcsillapítókról nem is beszélve. Hiába jártam orvostól orvosig, MR vizsgálaton is voltam, de senki nem tudott segíteni, még csak azt se tudták megmondani, hogy mi lehet ez. Volt, hogy már azzal magyarázták, hogy pszichésen odaképzelem. Az életminőségem leromlott, minden pillanatomat ez az állandó, illetve hetente pár napra rendkívül felerősödő fájdalom határozta meg, annyira, hogy dolgozni, aludni alig tudtam amikor a tetőfokon volt az érzés. Talán egyfajta
kínzó, gyulladt fogfájáshoz tudnám hasonlítani ezt az alattomos fájdalmat, ami a lapockám egy pontjától a fejem tetejéig húzódott és idegi fájdalomként érzékelve erős migrént okozott rendszeresen.  Judithoz már szinte reményvesztetten mentem. Ő azonban már az első alkalommal sejtette mi lehet ez, és a legnagyobb empátiával állt hozzám. Ő legalább elhitte, hogy ez már tényleg negatívan hat ki a mindennapjaimra. Nehéz lenne megmondani, hogy mit és hogyan csinált, de hatott. Hihetetlen módon ennyi idő hozzám nőtt fájdalom után már az első alkalmat követően enyhülés kezdődött. Aztán jött a többi alkalom és egyre jobb lett. Néha visszatért kisebb-nagyobb mértékben, de Judit mindig megnyugtatott, hogy ez természetes, mert még "lázad" a terület, de várjak türelemmel és újra lecsitul, illetve hitt benne, hogy teljesen elmúlik majd. Ezzel engem is végig erősített. Ő már az elején felvázolta, hogy körülbelül
mire, mikor, hogyan számíthatok és igaza lett mindenben. Mára már nem érzem, és ezt csak Neki köszönhetem. Visszaadta az életminőségem. Nagyon hálás vagyok Juditnak és nincs nap, hogy ez ne jutna eszembe. Remélem a történetemmel tudtam segíteni, és bátran keresed fel Őt, ha segítségre van szükséged. Meleg szívvel ajánlom Mindenkinek!

Fél éves lábfájás után, egy ismerősöm ajánlotta Juditot, így jutottam el hozzá. Akkor már a járás és a sokáig tartó egyhelyben állás is nehézséget okozott, ami megnehezítette a dolgomat a jövőre nézve, hiszen egészségügyi pályára készülök. Már az első és a második alkalommal is észrevettem a "házi feladatok" után, amik időről időre egyre jobban mentek, hogy a fájdalom később jelentkezik, könnyebbek a lépteim, vissza tudtam térni a rendszeres sportoláshoz, ami az életem nagy részét kitöltötte amúgy is. Az 5. és egyben utolsó alkalom után, egy hetes nyaralásomat végig sétáltam, napi 15.000 lépéseket téve, tünet mentesen, amelyek azóta se jelentkeztek! Nem tudok elég hálás lenni Juditnak a profi hozzáállásért a segítőkészségért és az odaadásért amivel a gyógyulásomat elősegítette! Nagyon köszönöm! Bárkinek szívből ajánlom! 
 

Bal karban fellépő idegi eredetű fájdalommal kerestem meg Juditot, aki gyakorlatilag az első kezelés után panaszmentessé tett. Összesen 4 alkalommal találkoztunk, de ez alatt a  már meglévő és a még ki nem alkuló, (de már sejthető) összes mozgásszervi problémámat megoldottuk. 
Judit nagyon kedves, empatikus és rendkívül  jól képzett. A klienseit partnerként kezeli és nem terheli sok otthoni gyakorlattal. 

A műtét során lefaragtak a csontból, megrövidítették az izületi szalagot és még a bicepsz izmot is átvágták mert gyulladásban volt. Hatalmas fájdalmaim voltak,  és nem mozgott a vállam. Elkeseredett.  Gyógytornászt kerestem és az egyik ismerősöm Juditot ajánlotta. Hetente jártam hozzá és mindig kaptam  házi feladatokat is. Csináltam is őket rendesen, mert éreztem, hogy használnak. Egyre jobban tudtam mozgatni a karom és egyre kisebb lett az a tartomány, ahol még fájdalmat éreztem. Amikor elkezdtem gyógytornára járni nagyon el voltam keseredve, úgy éreztem maradandó mozgáskorlátozottságot szereztem. Ahogy az idő haladt előre a bizalmam is erősödött. Láttam, hogy minden gyakorlatot okkal, tervszerűen végeztet velem. Júniusra elkészültem. A vállam a régi. Mozgatgatom, emelhetek, nem fáj. Nagyon szépen köszönöm 

Két éve új munkásbakancsot kaptam. Pár hónapra rá elkezdett fájni a talpélem. Reumatológus tanácsára talpbetétet kaptam, minek hatására enyhült a dolog, de nem szűnt meg. A talpbetét hordásának kezdetétől számított 1-1,5 év múlva futás közben szúrt a térdem, nem tudtam sportolni. Kezelések sora, már a műtétet javasolták, mikor elmentem Judithoz. Ő megnyugtatott, hogy ezt helyre lehet hozni. Ekkor már fél éve kidobtam a talpbetétem, a talpam nem fájt, „csak” a térdem. Két alkalommal voltam nála, megvizsgált, gyakorlatokat végeztünk, megmutatta hogyan tudok tréningezni. Azóta fájdalommentesen tudok guggolni és egyre jobb a térdem. Köszönöm!!!

November elején alakult ki a gerincsérvem, ami nyomta a kilépő ideggyököt mely begyulladt. Nem tudtam járni, ülni, és feküdni is csak jobb oldalamon tudtam. Egy hónap kínlódás után (végre) kisebb idegsebészeti beavatkozás hatására a tünetek kismértékben csökkentek, de erős izomvesztés és izomgyengeség maradt vissza. Állandóan fájt a derekam, a bal lábam, és bottal jártam. Május elején kezelt először Judit, és 8 kezelés után problémáim teljesen megszűntek. Nincsenek semmilyen fájdalmam, bot nélkül járok, mindent meg tudok csinálni. Kertészkedem,  úgy zajlik életem, mint a betegségem előtt. Hálás szívvel gondolok Juditra!

10 évig szenvedtem azzal, hogy egyik reggel arra ébredtem, nem tudom elfordítani a nyakam és nagyon fáj a hátam. A legkülönfélébb orvosoknál jártam. Számtalan gyógyszert, krémet, nyakmerevítőt és sablonos dolgot (cseréljem le a párnám, székem, cipőm stb.) kipróbáltam, de semmi nem szüntette meg teljesen a panaszokat, csak ideig-óráig éreztem jobban magam, a tünetek újra és újra visszatértek. Mióta Juditnál jártam, csak a gyógytornász kezelésben hiszek és mindenkinek Őt ajánlom. 2 kezeléssel minden fájdalom megszűnt. Igen kettő! Csupán két óra az életemből! Aki nem hiszi, járjon utána :)

Több, mint 15 éves, állandó, de változó intenzitású derék, majd nyaki fájdalmakkal éltem hétköznapjaimat, súlytalanítva a meglévő helyzetet azzal a mondattal, hogy "majd elmúlik". Ám eljött az a pillanat, amikor a fájdalom nemcsak a közérzetemet, hanem a munkámat, az éjszakáimat is ellehetetlenítette. A szükséges vizsgálatokkal nyaki és gerinc sérvet állapítottak meg, majd hagyományos kezeléseket kaptam. A napi 5 km-es futásaimtól határozottan minden vizsgálat alkalmával eltiltottak. A közel 6 hónapig tartó vizsgálatok és kezelések során a kialakult heves nyaki s váll fájdalmak nem csökkentek. A kezeléseket záró orvosi vizsgálaton tájékoztatást kaptam, hogy nyaki műtétet kifejezetten végső esetben végeznek, jöjjek vissza, ha bénulási tüneteim vannak; fájdalomcsillapítást s pihentetést javasoltak. A Schanz - gallért már ébredéskor szükséges volt felvennem, e nélkül többnyire nem tudtam közlekedni.
Ezután ismeretlenül jutottam el Judithoz. A fél év alatt nem volt orvos, gyógytornász, aki ilyen körültekintően, alaposan járta volna körül a helyzetet, s adott volna olyan bíztató, objektív, higgadt, s ésszerű szakmai utat a javuláshoz. Judittal való első találkozás óta ismét futok, s egy aktív gyógyulási s tanulási folyamatot követően ma már teljes hétköznapokat élek fájdalmak nélkül.
Hálás vagyok, köszönöm!
Akinek bármilyen mozgásszervi panasza van, mielőbb látogasson el Judithoz!

Az én panaszom intenzív sokszor szűnni nem akaró derékfájás volt. Amire már fájdalomcsillapítót kellett szednem annyira elviselhetetlen volt. Anyukám járt Judithoz kezelésre korábban és ő ajánlotta, hogy keressem fel mert ez nem normális. Így kerültem Judithoz, akinek gyakorlatai(otthon könnyedén elvégezhető) és instrukció révén pár hónap alatt megszűnt a fájdalmam. Mindenkinek ajánlani tudom csak, aki nem akar állandó fájdalommal élni és hajlandó napi 10 percet magára szánni a gyógyulása érdekében.

Nagyon hálás vagyok Juditnak, mindenkinek ajánlom! Térdfájással kerestem meg korábban egy ortopéd orvost, aki vizsgálat után elküldött CT-re, röntgen-re, de valószínűsítette, hogy hosszabb távon műtétre lesz szükségem.  Szerencsére nem további vizsgálatokra mentem, hanem felkerestem Juditot, akinél kiderült, hogy egy egyszerű rossz tartásból ered a térdfájdalmam, amit pár egyszerű tornagyakorlattal két hét alatt sikerült helyretenni. Probléma esetén orvos előtt mindenképp érdemes előbb nála kezdeni!

Először 27 évesen éreztem erős fájdalmat a derekamban, de az, ahogyan jött el is múlt.Kb. 40 éves koromtól azonban egyre  gyakrabban és egyre intenzívebb fájdalmakat tapasztaltam meg. Elkezdődtek a szokásos tortúrák, reumatológia, fizikoterápia, gyógyszerek, egy, két hétig tartó kórházi kezelések, injekciók, amelyekről azért nem írok részletesebben, mert akinek volt, illetve van gerincsérve, az tudja miről beszélek. A műtét is szóba jött, de az orvos nem titkolta, hiába műtene meg, a gerincem olyan állapotban van, hogy a fájdalmat nem tudná megszüntetni.Akkor már ott tartottam, hogy kb. 2 hétig tudtam járni-gyakran  a lakásban is csak járókerettel -, kb. 2 hétig meg még az ágyban " sikoltoztam" a fájdalomtól. Ebben a reménytelen helyzetben egy ismerősömtől hallottam Juditról, akit nem túl nagy hittel, de utolsó mentsvárként felkerestem. Nem ígért csodát, azt mondta, kb. 4 hónap után fog nyilatkozni. S elkezdtek a találkozások, először heti 1 alkalommal, látszólag nagyon egyszerű  gyakorlatokkal. Mindent, amit mondott, betartottam, megcsináltam. S láss csodát, egy hónap múlva annyira jól éreztem magam, hogy úgy gondoltam, rendbe rakhatom a hűtőládámat. Hát ezt nem kellett volna! Teljesen magamba zuhantam, s ha Judit nem olyan empatikus, pozitív személyiség, mint amilyen, akkor teljesen elvesztettem volna a gyógyulásba vetett hitemet. Mindent újra kellett kezdeni. Motivált az is, hogy a kisebbik lányom, aki Finnországban él , annyira bízott bennem, hogy májusban, anyák napjára küldött egy repülőjegyet.Ha Judit azt mondta, naponta 2x végezzem el a gyakorlatokat, akkor elvégeztem 3x, mert látni akartam a lányomat. Évente egy alkalmunk van a személyes találkozóra, s ő ebben az évben a munkája miatt nem tudott hazautazni.Judit mosolyára,  biztatására nagy szükségem volt, neki bevallottam, hogy félek az úttól.Hat hónap kitartó gyakorlások után július 18-án felszállt velem a repülőgép és életem egyik legszebb két hetét tölthettem el Finnország különböző helyein. A repülőgépen is, amikor zsibbadni kezdett a lábam, felálltam hiszen megtehettem. A két hét alatt egy nap volt, amikor feküdnöm kellett, de a Juditkától tanult relaxációs gyakorlatokkal sikerült talpra állnom. Ezeket a gyakorlatokat amúgy minden nap, reggel és este elvégeztem. A gyakorlatokat azóta is minden nap beiktatom, és igyekszem tudatosan elkerülni azokat a mozdulatokat, tevékenységeket amelyek kiválthatják a fájdalmat. Közben találtam egy olyan gerincsebészt, aki " felfedezte", hogy igazából nem is a két sérv okozza a problémát,   hanem a 4-es, 5-ös csigolyák alatti elváltozás., ami azonban műtéttel korrigálható. Ő is  a tornát, s azon belül Juditot ajánlotta, pedig neki nem is említettem, hogy kinél kezdtem el a gerinc izomzatát erősítő gyakorlatokat. 64 éves vagyok, az izomzatom már nem a régi, de még így is van rá esély, hogy kitartó gyakorlással megúszhatom a műtétet. Csak azt sajnálom, hogy nem előbb találtam rá Juditra.  Hálás vagyok  neki az elért eredményekért, de leginkább azért írtam le a tapasztalataimat, hogy minden gerincfájdalommal küzdő sorstársamat arra biztassak, tanulják meg azokat a módszereket, amelyekkel saját maguk is tehetnek a gerincproblémák elkerülése, de legalábbis csökkentése érdekében.

Kajusné Táncos Martina vagyok 23 éves, 5 éve a lapockámnál égő fájdalommal. Sok masszőrnél jártam már, sőt orvosnál is, de sajnos nem tudták megoldani a problémámat.
Judittal egy helyen lakunk, így találtam rá.
5 kezelésen voltam és a problémám megszünt. Nem lehetek elég hálás a több év fájdalom után, végre újra jól érzem magam!

2016 júniusában az egyik edzés után kezdtem érezni a jobb vállam elejét. Baleset nem történt az edzésen, és semmi olyan dolog, amit előtte nem csináltunk már számtalanszor. Zavart a fájdalom, és orvoshoz fordultam. 2 db gyulladáscsökkentő injekciót adott be az orvos, amire átmenetileg javult a fájdalmam, de nem szűnt meg, és a hatás elmúltával erősebb lett. Kaptam antibiotikumos kezelést is több kúrát. Javaslatomra MR vizsgálat készült, ami negatív lett. Reumatológiára mentem, kezeléseket kaptam, amit egy rendelőintézetben vettem fel. 20 kezelés után a fájdalmam már a mellkasom felső részére, a lapocka felső részére, a felkaromba és a hónaljamba sugárzott, és a kezdeti fájdalmam, elviselhetetlenné vált. Már nem tudtam dolgozni sem, táppénzre kellett mennem. Így keresem meg egy vállspecialista orvost, aki azt mondta, hogy semmi baja nincs a vállamnak. Javaslatára felkerestem egy gyógytornászt, aki megnézett és műtétet javasolt. Ekkor nagyon elkeseredtem, és bármit megtettem volna azért, hogy ez a nagyon erős, és nagy területre kiterjedő fájdalmam elmúljon. Ekkor kerültem Judithoz.

Már a kikérdezés alatt azt mondta, ami nagyon szíven ütött engem, hogy nem a vállamnak van baja, de mindent megtesz, hogy elmúljon a fájdalmam. Kezelt, és minden kezelés után jobb lett. Kezdtem visszanyerni a bizalmamat, hogy még lehet fájdalom nélkül élni. Majd elmúlt a fájdalmam, és Judit visszaküldött dolgozni. Újra lett önbecsülésem. Vágyam volt, hogy visszamehessek kézizni, ezért elkezdtünk edzeni. Elkezdtem játszani, és futni, és végre visszakaptam a régi életemet. Ezt jelenti nekem Judit.

Újabb visszajelzés:

Szia Judit!  Megosztanám veled mennyire boldog vagyok, mert ezt neked köszönhetem!!!! Vasárnap játszottunk 1,5 év után rendes meccset, és csapatszinten is nagyon jól ment, és nekem is, egyénileg. Nyertünk egy olyan csapat ellen, akiknek már régi vágyunk volt, hogy kicsit letöröljük a mosolyt az arcukról. Annyira jó érzés újra játszani, és nagyon örülnek a lányok, hogy visszajöttem!!! Köszönöm neked!!! ;-)

Két gerincsérvműtét után, a kialakuló harmadiknál találtunk egymásra.
Bosszant a dolog, hogy nem találkoztunk hamarabb, mert bebizonyosodott, hogy a kialakult gerincsérvet vissza lehet alakítani, sőt, tornával és a helyes testtartással nem csak tünetmentessé lehet tenni, de teljes mértékben feledhető. Hogy a dokik ezt miért nem preferálják, csak valószínűsíteni tudom.
Magam nem voltam egyszerű eset, ráadásul a foglalkozásom nem éppen gerinckímélő, de így is sikerült a harmadik kifakadást két hónap alatt helyrehozni és a második műtétem miatti fájdalmaim is minimálisra csökkentek, nem beszélve a lábfejembe tartó elhaltnak vélt idegekről, melyekbe visszatért az élet 5 hónap alatt.

11 éves kisfiamnál 2016 augusztusában 22 fokos gerincferdülést diagnosztizáltak és a szakorvos javaslatára kerestük fel Juditot, hogy az éjszakai fűző viselése mellett egy speciális  tornát, a Schroth tornát megtanuljuk. Az órák alatt- melyek nemcsak a fiamnak de egyben nekem is fontos lelki támogatást jelentettek-, mindvégig vidám és oldott légkör volt jellemző, mely a magas szintű szakmai tudás átadását könnyítette meg. Érzékeny egyensúlyt teremtve a terhelhetőség és támogatás között. Közös munkánk eredményeként fél év elteltével fiam gerincferdülése 6 fokra változott, jelentősen javult. Örülünk, hogy Juditot megismerhettük és köszönjük a munkáját.

Egyszerűen megfogalmazva: Juditnak köszönhetően gyógytornászhívő lettem.

Kicsit bővebben: egy  jeges úton való, rosszul sikerült esés után olyan négy éve húzódó hol erősebb, hol enyhébb kereszt csont környéki, derék táji fájdalmam volt, ami időnként a jobb lábamon sugárzott végig. Nem nagyon törődtem vele, amíg egyszer egy hatalmas tüsszentés következtében úgy nyilallt a derekamba, hogy nem tudtam többé támaszkodás nélkül felegyenesedni. Sehogy nem volt jó: ülni, feküdni, hajolni is nehezemre esett, dolgoztam, de csak mert pihenni sem tudtam hogyan. Kötelező orvos kör: nincs eltérés, némi csontosodási rendellenesség az utolsó ágyéki csigolyáknál, semmi komoly. Csak a fájdalom. A reumatológián fájdalom csillapítót kaptam, injekciókat a gerincem mellé és fizikoterápiát, de gyakorlatilag semmit nem segített, alig bírtam végig hasalni a 15 percet.

Már a családban volt jó tapasztalatunk Judittal - a férjem gerincsérv műtétet úszott meg -, hát én is elmentem hozzá. Nagyon alaposan megvizsgált, néhány egyszerű gyakorlatot mutatott, és praktikus tanácsokat adott: hogyan keljek fel, hogyan hajoljak, milyen mozdulatokat kerüljek... Mivel évekig halogattam és korábban nem épp gerincbarát módon mozogtam, hónapokig tartott, hogy helyre álljon a derekam, de végül mára teljesen rendben van. Időnként előfordul, hogy azt érzem, talán rosszul mozdultam, vagy megerőltettem magam, ilyenkor megelőzendő a bajt, néhány Judittól tanult gyakorlatot előveszek. És működik. :)

Kétségbe estem aznap reggel, amikor arra ébredtem, hogy nem tudok megmozdulni, mert nem engedelmeskedik a lábam. Majd amikor nagy nehezen sikerült felkecmeregnem, iszonyúan fájt a derekam, a csípőm, a lábam. Az orvosi diagnózis: porckorongsérv, isiász. Amikor kijöttem az orvostól, rögtön hívtam Juditot, aki azelőtt kondicionáló asszonytornát tartott nekünk. Meglepetésemre még aznapra tudtunk időpontot egyeztetni, és a délután folyamán otthonában fogadott. Rendkívül alapos kikérdezés, felmérés után megmutatta és begyakoroltatta azokat a gyakorlatokat, amiket végeznem kellett. Megbeszéltük azt is, hogy mikor találkozunk legközelebb, és ha szükséges, változtat a feladatokon. A továbbiakban egészen a gyógyulásig figyelemmel kísért, segített. Nála azt éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Miért? Mert nagyon kedves, mosolygós, nyílt, elfogadó és segítőkész. Ez már eleve megnyugtató az első találkozás során és később is. Ezen túl az én meglátásom szerint a szakmáját magas szinten műveli, gyakorlatias, gyakran jár továbbképzésekre, szükség esetén alkalmazza a legújabb technikákat. Szereti a szakmát és az embereket. Hálás vagyok érte, hogy bármikor számíthatok rá.

Juditot két évvel ezelőtt ismertük meg, ismerősi ajánlás által. Kapcsolatunk azóta is töretlen, mert a betegség lehangoló küzdelmét is legyőzi Judit lelkesedése, munkája, kitartó erőfeszítése.  A gerinc deformitásának javulása a folyamatos munka mellett szemmel látható, kézzel tapintható. Nem találkoztam még ilyen segítővel, gyógytornásszal, aki ennyire lelkén viseli a gyermek megoldandó problémáját. Az elmúlt időben mind lelkileg, mind fizikailag nagy változáson ment át a kislányom, s mint szülő nagyon hálás vagyok a munkáért, amit Judit vele végzett.

Kézilabdázás során szenvedtem 2015. őszén részleges belső oldalszalag szakadást a bal térdemben, melynek rehabilitációja során kerültem kapcsolatba Judittal.

„Sajnos” több gyógytornásszal is volt már lehetőségem együtt dolgozni korábbi sportsérülések kapcsán, akik szintén remek szakemberek, most mégis Judit mellett döntöttem, miután részt vettem egy óráján. A döntésemnek a fő oka – amellett, hogy maximálisan megbíztam a szaktudásában, ami alapfeltétel volt számomra - a személyisége volt. Olyan volt az első alkalmon Judit, mint bármelyik edzőm, akivel valaha dolgoztam: kemény volt, követelt, de mindig olyan magasra tette a mércét, amit még meg lehetett ugrani; folyamatosan motivált, de csak akkor dicsért, amikor tényleg jól hajtottam végre a gyakorlatot; fontosnak tartotta, hogy értsem az ok-okozati összefüggéseket – melyik feladatnak mi célja, az esetlegesen jelentkező fájdalomnak mi az oka stb.. Mindig reálisan – nem szépítve, álltatva- elmondta miben kell még fejlődnöm és ez kb. mennyi időt vesz még igénybe (ehhez mindig korrekt módon tartotta is magát), az elvégzett munka pedig rendszerint meghozta a várt eredményt. Ezen kívül kezdetektől fogva pozitívan állt a rehabilitációmhoz és a versenyszerű sportolás folytatására bíztatott, soha sem próbált meg lebeszélni róla.

Tudtam magamról, hogy nekem egy ilyen mentalitású szakember segítségére van szükségem ahhoz, hogy ebből a sérülésből talpra álljak és Juditnak köszönhetően így is lett. Mindamellett, hogy fizikálisan helyre hozott, visszaadta a testembe, lábamba vetett hitemet, önbizalmamat, ami talán a legnagyobb kihívás volt számunkra a gyógyulási folyamatban. Így fél évvel a sérülésem után újra teljes értékű játékosként a pályán vagyok és élvezem a mozgást, a kedvenc sportomat: a kézilabdát.

Ez év január végén bokatörésem és bokaszalag-szakadásom volt, a sérülés komolysága miatt a műtét elkerülhetetlen volt.
A műtétet követő rehabilitációt máshol kezdtem el, 10 alkalmas gyógytornán vettem részt, alig látható javulással.
Juditot egy közös ismerősünk által ismertem meg. A kezdetektől fogva segített Judit mindenben, végül sikerült megoldani, hogy a további kezeléseket nála folytathassam.
Következett további 20 alkalmas gyógytorna, immár az Ő segítségével.
Judit tornái időben rövidebbek voltak, mint ahová az első 10 alkalommal jártam, viszont sokkal intenzívebb és nagyobb hatásfokú. Már az első néhány alkalom után látható és érezhető volt a javulás, fejlődés.
Akkor már tudtam, hogy jó döntés volt Juditot választani. Egyre gyorsabb ütemben javult a lábam.
A tornái magas színvonalúak és tartalmasak voltak, jó hangulatúak.
Bátran merem ajánlani bárkinek, akinek gyógytornászra van szüksége! Nélküle nem sikerült volna teljes mértékű felépülést elérni, amit ezúton is nagyon szépen köszönök Neki!
Kedves és segítőkész, a nagyfokú szakmai tudása mellett pedig emberileg is sokat segített, motivált.

 

Januárban arra ébredtem egy délutáni alvásból, hogy rettenetesen fáj a könyököm. Mindkét oldalon, és nem mozdulnak az ujjaim és zsibbad az egész karom.
Megpróbáltam átmozgatni hátha „csak” elfeküdtem. Másnap reggel már képtelen voltam egyedül öltözni. Közel 4 hónapos sikertelen kezelések után kerültem el Judithoz egy véletlen konzultáció kapcsán. Már az első állapotfelmérésen elmondta mi lehet az ok és honnan ered a fájdalom és mit tudunk tenni. Majd elkezdte a kezelést. Addigra már legalább 12 különböző diagnózisom volt és éjjel nappal fájt a kezem, és semmire nem tudtam használni.A kezelések az elején fájtak, de láttam az eredményeket, hiszen fokozatosan visszatértek a funkciók a kezembe és megtanította azokat a gyakorlatokat, amikkel elősegíthettem a gyógyulást.
Összesen 10 kezelés kellett, hogy jobb kézzel tudjak fogat mosni és megemelni egy pohár vizet.  Ezt csak azt tudja megérteni, aki élt már ilyet meg életében.
Azóta is hálás vagyok neki. Megértő volt és minden alkalommal segítőkész. Nagyon sok jó tanácsot kaptam tőle. Ő nem csak a "kezem fogta" és vígasztalt, hanem segített. Elmondta mikre kell figyelnem a jövőben, hogy lehetőség szerint ne forduljon elő újra. Közel fél éve beszéltünk utoljára, de még emlékezett arra, hogy munkahelyváltásban vagyok, és hogy tervezzük a következő generáció egyik tagját.

Jobb kezemmel valami történt, szinte minden mozdulat fájdalmat okozott, nem tudtam egy üveg ásványvizet felemelni. Az orvosok injekciós kezeléssel tudtak volna segíteni, amitől féltem. Egy nagyszerű gyógytornászra volt szükségem, így felkerestem Juditot. A második gyógytornán megkaptam a választ, mit kell használnom és meddig. 4 nap után a kisfiammal tollasozni tudtam, azóta sincs panaszom. 
Személyében sikerült megtalálnom a hozzáértő szakembert, ezenkívül humánus, kedves és szeretetteli ember. Csak ajánlani tudom !

A panaszaim 2014. ősszel kezdődtek. Családi nyaralás alatt egy hirtelen fordulás után „becsípődött a derekam”. Ebből gyógyszeres kezelésre (Voltaren tabletta és izomlazító kenőcsök használata után) rendbe jöttem, panaszom elmúlt. Majd néhány héttel később jóga óra után a jobb combom hátul enyhén megfájdult (izomhúzódásnak tűnt), a fájdalom nem szűnt meg, sőt lassan erősödött, és az év végére már az egész jobb lábamba végig kisugárzott. Sem ülni, sem járni, sem feküdni nem tudtam fájdalom nélkül, csak bizonyos félig meghajlott pózban tudtam a fájdalmamat átmenetileg szüneteltetni. A harkányi Zsigmondy Vilmos Kórházban diagnosztizálták lumboischialgiámat, akkori fájdalmamat a 0-10- es skálán 7-8- ra becsültük. Kaptam 15 alkalomból álló komplex kezelést, amivel a panaszaimat csökkentették, de a fájdalmam megmaradt kb. 4-es erősségűnek, szinte állandónak és centralizálni sem sikerült. A harkányi gyógytornászom, Weisz Tímea, aki a McKenzie gyógytornát alkalmazta nálam, javasolta a tünetmentesség elérése céljából a torna folytatását Judittal.

2015. márciusban kezdtem járni Judithoz tornára. Az első alkalommal állapotfelmérést követően módosított néhány addig gyakorolt torna mozdulatomon ill. tanított néhány újabbat, amelyeket házi feladatként otthon, napi rendszerességgel, a tüneteim függvényében kellett csinálnom. Kérte, hogy rosszabbodáskor azonnal, de egyébként is küldjek neki állapotomról 2-3 naponta tájékoztatást akár sms-ben, akár emailben vagy hívjam fel. Valójában ilyen formában folytatódott is a kapcsolatunk: hetente egy alkalommal, később (ahogy javultam) ritkábban az irányításával nála tornáztam egy órát, a feladatok mindig változtak az állapotomnak megfelelően, majd otthon naponta 2x kb. 15-20 percet tornáztam, és néhány naponta telefonon vagy emailben beszéltünk az aktuális panaszaimról, a gyakorlatokat érintő esetleges változtatásokról. Május végén (kb. 2,5 hónap után) fejeződött be a kezelésem, akkor váltam panaszmentessé. Búcsúzóul kaptam további tanácsokat mind a hétköznapi életvitellel, mind a sportosabb mozgással kapcsolatban. Azóta szinte teljesen panaszmentes vagyok, ugyan nem sportolok, „csak” dolgozom (részben ülő munkát végezve) és egy 3 kisgyerekes család anyukája vagyok. Nagyon ritkán érzek enyhe izomfájdalmat a combomban, de a Judittól tanult gerinctornával ill. nyújtásos gyakorlatokkal sikerült mindig nagyon hamar panaszmentessé válnom.

Nagyon sokat köszönhetek Juditnak. Személyre szabott, a legkisebb jelre is reagáló, rugalmas kezelési rendje és a határtalan optimizmust sugárzó, nagyon kedves habitusa átlendített a fizikai és lelki holtpontokon is, és persze tünetmentessé tett.

Judit családjával csupán névrokonok vagyunk, véleményemet, tapasztalatomat nem a vérségi kapocs miatt írom.Évtizedek óta visszatérő gerincproblémáimra a reumatológus rendszeres gyógytornát javasolt, ami jól is esett. De egy továbbképzés alkalmával – ami a már megszokott álló munkától eltérően nyolc óra ülést jelentett – megint rám tört a fájdalom. A házi patikában mindig jelenlévő izomlazítóval kúráltam magam. (Volt már, hogy ennyi is elég volt.) Negatív gerincröntgen, majd MR igazolta a gyanút: gerincsérvem van. Ítélet: fekvés, erős fájdalomcsillapító. Az, hogy leülni, felállni, menni képtelen voltam, már megszokott tünet volt. De most feküdni sem tudtam semmilyen helyzetben, és nem is a derekam fájt, inkább a jobb lábam. Eleinte a combomig, majd a térdem hátsó részéig, végül már a lábfejemig sugárzott a fájdalom. A neurológus szerint műtét nem indokolt, mivel a sérv nem nyomta, csupán érintette az ideget. 

„Ezzel meg kell tanulni együtt élni.” 

Háziorvosom adta meg Judit elérhetőségét. Mielőtt felhívtam, utánanéztem a McKenzie gyógytornának. Mindenütt hangsúlyozzák, hogy egyéni, személyre szabott kezelésről van szó. Első találkozásunkkor végignézte, hogy mászok ki a kocsiból, majd másfél óra elteltével, FÁJDALOM NÉLKÜL ültem vissza az autóba! Részletesen megmutatott mindent: hogyan, milyen tartással kell leülni, ülni, feküdni, felállni, felvenni, cipelni, fogat mosni, öltözni, vetkőzni, stb. Egy gyakorlatot minden órában el kellett végeznem, de el is magyarázta, miért van erre szükség. A speciális tartással már lényegesen jobban teltek napjaim, de valamiért nem haladtunk előre. Egy újabb találkozás alkalmával kisebb módosítással végeztem tovább a gyakorlatokat, és elindult a nagyon lassú javulás. Nyár végén egy újabb gyakorlatnál jeleztem, hogy az évek óta érzékeny vállam miatt abban a formában nem tudom elvégezni, amit kért. Megjegyezte, hogy a váll időzített bomba. És mielőtt utoljára megvizsgált volna, be is ütött a krach: Jobb vállam mozgásképtelen lett. Ismét Judittól kértem segítséget. Legnagyobb bánatomra nem tudott rajtam azonnal segíteni, gyulladáscsökkentő szedését javasolta két hétig és teljes kíméletet. 4-5 nap után elfogadhatóvá vált a fájdalom, és két hét után tényleg nem fájt már semmi. Azért még találkoztunk, hogy a derekam szempontjából nyugodtan engedhessen el, és kimondhassa: a gerincsérv visszahúzódott. Két hét rögzítő/erősítő torna várt még rám. Tudom, hogy mire kell figyelnem hosszabb ülés, hajlongás esetén. A vállamat pedig „helyre rakta” – erre nem tudok találóbb kifejezést.

Azóta is fájdalom nélkül élem mindennapjaimat, pedig a 30 elsősből álló osztályom nem kímél!

 

Bízom benne, hogy Judit tanácsainak köszönhetően nem fog ismét kiújulni sem a derék-, sem a vállproblémám.

Sajnos évek óta nagy fájdalmakkal éltem együtt mire elkezdtem utána járni hogy mi van velem. Nagyon fájt a bal vállam. Aztán évek alatt ez a fájdalom az egész bal karomra kihatott . A fejemtől a kezemig. Nagyon sok orvosnál jártam. Reumatológusnál, ortopédusnál, idegsebésznél. Elküldtek fizikoterápiára, kaptam egy csomó gyógyszert, kenőcsöket, de a fájdalmam semmit sem változott. Voltam MRI vizsgálaton. Sajnos kiderült a vizsgálatokból, hogy van egy sérvem, és el van meszesedve az egész nyaki részem. Ezután elkerültem az idegsebészetre, ahol még TOS szindrómát is diagnosztizáltak. Ekkor elküldött az orvos gyógytornára. Ott ismerkedtem meg Judittal. A csoportos tornát abba kellett hagynom, mert jobban kezdett fájni tőle a karom, erős lesugárzó fájdalmam lett. Judit egyéni tornára vett, és elkezdett manuálterápiával kezelni, ami fájt, de nagyon sokat segített rajtam. A lapocka, illetve a váll felé sugárzó fájdalmam teljesen megszünt. A fejfájásomat triggerpont-terápiával megkezelte, amitől a fejfájásom teljesen elmúlt.. Hosszú hónapokig nagyon jól éreztem magam. Nagyon köszönöm hogy segített rajtam és megkönnyítette az életemet és a munkámat. Mindenkinek csak ajánlani tudom! 

Ha szeretné, hogy mások is megismerjék a kezelésről kialakult véleményét, kérem kattintson az oldal tetején található, visszajelzés beküldés gombra, majd töltse ki a megjelenő űrlapot.

Köszönöm!