Éva, 53 éves, derék- és lábfájdalom

2018 májusában „beállt a derekam” , úgy gondoltam, a sok ülőmunka következtében merevvé vált izmaim meghúzódtak, esetleg megfáztam, korábban is történt velem ehhez hasonló.
Néhány napig izomlazítót és fájdalomcsillapítót szedtem, a csípőm körüli éles fájdalom pár napon belül megszűnt, fel tudtam állni, járni tudtam, reméltem, hogy jobb is lesz.
A korábbi esetektől eltérően azonban a derékfájás megszűnte után a combom hátsó részében, az alsó lábszárig, sokszor egészen a bokáig éles fájdalmat éreztem, minden lehajolás kínszenvedés volt.
Reumatológushoz mentem, aki gerincröntgent rendelt el, izomlazítót és gyulladáscsökkentőt írt fel. A gerincröntgen nem mutatott ki eltérést, a gyógyszereket beszedtem, később, ha a gyógyszert nem szedtem, a fájdalom állandósult.

Újabb reumatológushoz mentem (egy másikhoz), aki gyógytornát, fizikoterápiás kezelést és gyógymasszázst írt fel. Ezek jók voltak, kicsit enyhültek a panaszaim, de a lábszárfájdalom továbbra is maradt.
Saját elhatározásból elmentem egy önköltséges MR vizsgálatra, ahol is kiderült, hogy gerincsérvem van. Addigra már egy egész éve szenvedtem a fájdalomtól.
Ekkor találtam rá Juditra az interneten. Nagyon segítőkészen állt a problémámhoz, bár csak egy távoli időpontot tudott adni, de megígérte, hogy ha közben felszabadul korábbi időpont, jelezni fogja. Szerencsém volt, pár napon belül már találkozhattunk.

Néhány mozdulat elvégzése után jelezte, hogy szerinte nem a gerincsérvem jelenti most a problémát (úgy vélte, az most „csendben van”), sokkal inkább idegi természetű a gond.
Első alkalommal üléskorrekciót javasolt (ezt a mai napig alkalmazom), következő alkalommal manuálterápiás kezelést végzett a hátamon, és egy „idegmobilizációs” teszt segítségével egy nagyon egyszerű, otthon végezhető gyakorlatot írt elő, amit naponta el kellett végeznem.

Szinte hihetetlen, de már két-három nap után éreztem a fájdalom oldódását, egyre rövidebb szakaszon fájt a lábam, mígnem teljesen megszűnt a fájdalom.
Harmadik alkalommal már csak kontroll céljából találkoztunk, és legnagyobb örömömre teljes fájdalommentességről számolhattam be.
Nagyon hálás vagyok, hogy visszaadta a fájdalommentes, szabad mozgás lehetőségét, ezúton is köszönöm szépen!

Ajánlom mindenkinek Juditot, aki a legnagyobb hozzáértéssel, szeretettel, és segíteni akarással állt hozzá a problémámhoz. Pozitív, kedves személyisége okán már maga a találkozás is gyógyító.
További sok sikeres gyógyítást kívánok!