Réka 27 éves - térdsérült

Kézilabdázás során szenvedtem 2015. őszén részleges belső oldalszalag szakadást a bal térdemben, melynek rehabilitációja során kerültem kapcsolatba Judittal.

„Sajnos” több gyógytornásszal is volt már lehetőségem együtt dolgozni korábbi sportsérülések kapcsán, akik szintén remek szakemberek, most mégis Judit mellett döntöttem, miután részt vettem egy óráján. A döntésemnek a fő oka – amellett, hogy maximálisan megbíztam a szaktudásában, ami alapfeltétel volt számomra - a személyisége volt. Olyan volt az első alkalmon Judit, mint bármelyik edzőm, akivel valaha dolgoztam: kemény volt, követelt, de mindig olyan magasra tette a mércét, amit még meg lehetett ugrani; folyamatosan motivált, de csak akkor dicsért, amikor tényleg jól hajtottam végre a gyakorlatot; fontosnak tartotta, hogy értsem az ok-okozati összefüggéseket – melyik feladatnak mi célja, az esetlegesen jelentkező fájdalomnak mi az oka stb.. Mindig reálisan – nem szépítve, álltatva- elmondta miben kell még fejlődnöm és ez kb. mennyi időt vesz még igénybe (ehhez mindig korrekt módon tartotta is magát), az elvégzett munka pedig rendszerint meghozta a várt eredményt. Ezen kívül kezdetektől fogva pozitívan állt a rehabilitációmhoz és a versenyszerű sportolás folytatására bíztatott, soha sem próbált meg lebeszélni róla.

Tudtam magamról, hogy nekem egy ilyen mentalitású szakember segítségére van szükségem ahhoz, hogy ebből a sérülésből talpra álljak és Juditnak köszönhetően így is lett. Mindamellett, hogy fizikálisan helyre hozott, visszaadta a testembe, lábamba vetett hitemet, önbizalmamat, ami talán a legnagyobb kihívás volt számunkra a gyógyulási folyamatban. Így fél évvel a sérülésem után újra teljes értékű játékosként a pályán vagyok és élvezem a mozgást, a kedvenc sportomat: a kézilabdát.